Vaping enheter under kontroll som lungsjukdom

En ventilator andades för 22-åriga college student som Narasimhan började suga ut den gula, gelé-liknande proppar som hade nästan dödat honom.

“Det var verkligen brutto, ” sa Narasimhan, en lung specialist och chef för kritisk vård medicin på Northwell Health i New Hyde Park, New York.

Rodriguez fall är ett extremt exempel på de olika lungsjukdomar som har sjuknat uppskattningsvis 1 479 personer och dödade minst 33 som vaped THC, nikotin eller en kombination. Hans lungor hade misslyckats så illa förra månaden Narasimhans team var tvungen att oxygenera sitt blod i flera dagar genom att pumpa ut genom halsen och in i en konstgjord lunga.

Rodriguez blev sjuk efter vaping i genomsnitt en “Cart ” en dag, bland annat, dank Vapes varumärke marijuana extrakt han köpte olagligt på nätet. Det förfalskade varumärket nämns i många av de lungskador studeras, men det finns ingen enhet, varumärke eller ingrediens som är kopplade till alla fall.

“Jag antar att jag lägger för mycket tillit till dem. De verkade bara så legit, “sa Rodriguez, nu återhämta sig hemma. “Jag trodde aldrig att någon skulle sätta gifter i en vape vagn, trodde aldrig att de skulle sätta en persons liv riskerar att spara några tior. “

Statliga läkare och forskare är racing för att avslöja orsaken till utbrottet, som ursprungligen var skulden på fläckas vape olja som innehåller cannabis eller nikotin extrakt. Men forskare och tillsynsmyndigheter också granskar den myriad av vape enheter själva, av vilka många tillverkas i Kina utan amerikanska regeringen eller tredje parts säkerhetskontroller.

Vapers, som ofta ser enheterna som säkrare och friskare än cigaretter, kan tänkas andas in en giftig gryta av atomiserade oljor, ett flygplan avisnings kemiska och giftiga tungmetaller urlakning från värmeelement som används för att skapa “Smoke. “

“Detta verkar vara en oförutsägbar blandning av element till följd av kombinationen av metall, värme, THC och vätska, orsakar mycket olika lungskador, ” sade Dr Tony Casolaro, en tidigare klinisk chef för Lungmedicin filial på National Institute of Health, som nu är en klinisk professor vid Georgetown University ‘ s Medical School.