Är den elektroniska cigaretten hälsofarlig ?

På andra sidan Atlanten oroar epidemin av lungsjukdomar relaterade till vaping de amerikanska hälsovårdsmyndigheterna, som registrerar mer än 500 fall och sju dödsfall. Som svar beslutade staten New York att förbjuda smaksatta e-cigaretter. Indien har också förbjudit sin produktion och försäljning för att bekämpa missbruk. I Sverige har man just beslutat om ökad övervakning. Folkhälsa Sverige och generaldirektoratet för hälsa kommer att utveckla ett system för rapportering av fall av lunginflammation. Så är det farligt att vape ? I vilket fall som helst blir misstro Mark.

Det bästa sättet att sluta röka, verkligen ?

I Dijon, Laura, oroa dig inte. Hon gör sina egna vätskor och vet vad hon lägger i det och framför allt för henne “det är mindre farligt att röka den elektroniska cigaretten än vanlig tobak. Jag gick från ett paket till fem cigaretter om dagen, jag mår bättre, det är i perspektivet att sluta båda helt. Så om det kan hjälpa mig ! Philippe Camus, tidigare chef för avdelningen för pulmonologi och respiratorisk återupplivning av CHU de Dijon, nu ordförande i utskottet för bekämpning av luftvägssjukdomar i Côte-d ‘ Or förklarar att det är möjligt, men att man inte bara bör förlita sig på personliga erfarenheter: “det är inte det bästa sättet att sluta röka, det förespråkas, men du måste vänta på resultaten av studierna för att vara säker, det är ännu inte visat.”
Produkter mycket mer kontrollerade i Europa än i USA

“I vissa länder är det verkligen farligt som vi har sett i USA”, tillägger Philippe Camus. Men var kommer faran ifrån? Enligt professorn är en av riskfaktorerna ” inerta föreningar som glycerin, molekyler som har ansetts oskyldiga, nu blandar dem med andra saker kan eventuellt leda till toxicitet.”Om det är säkrare i Sverige beror det på att” i många länder är de parfymer som sätts in inte reglerade innan de marknadsförs, i Frankrike är det mer kontrollerat.”

“Förordningen är mycket strängare i Europa, det är inte jämförbart” – Matthias, säljare

Det är därför som Matthias, chef för en elektronisk cigarettaffär i Dijon inte bryr sig om denna övervakningsanordning i Sverige: “förordningen är mycket strängare i Europa, det är inte jämförbart. Vi bakom alla komponenter i vätskor kommer det att finnas en EG-förordning * och potentiellt cancerframkallande produkter som kan vara i sammansättningen av vätskor är förbjudna hos oss, till skillnad från i USA. Det faktum att de gör analyser är bra eftersom det kommer att lugna konsumenten. Nej, det oroar mig inte alls.”
THC, förbjudna i Sverige, i fokus vilket du kan läsa om här på Klicka här, se mera, se här, Vape!

På höra nyheterna, en Dijon man svarar från tac till tac ” det oroar mig lite, jag ska sluta.”Andra är mer måttliga, som Aurélien att det inte särskilt oroar mig för att jag frågade på min sida, det handlar om människor som konsumerade vätskor lite speciellt: baserat på THC. Jag är fortfarande vaksam på vad jag köper i butik, franska produkter.”

faktum är att i USA de flesta människor som blev sjuk vaped THC olja, den aktiva molekylen av cannabis förbjudna i Sverige och Europa. “Det är den produkt som är mest i fokus idag, men andra föreningar ifrågasätts”, förklarar Professor Philippe Camus. Av den stora serien hade endast 7 % av befolkningen bara den normala nikotinprodukten och tillsatte inte THC. Så risken för e-cigaretter kan moduleras av vissa tillägg, men det finns fall före denna serie som indikerar att e-cigaretter kan vara farliga för lungan hos vissa individer.”
Råd från pulmonologen: vad ska man minska risken

Enligt Philippe Camus måste du vara mycket försiktig när du röker den elektroniska cigaretten och SUB OHM, Coils, SUB OHM COILS, Aspire Coils, Athena Coils, Eleaf Coils, FreeMax Coils, GeekVape Coils, Horizontech Coils , det finns saker som ökar risken : “människor som skjuter mycket, det är möjligt att detta är en riskfaktor : dosen och glödtrådens temperatur. Den andra saken är: vad är den gjord av ? Produkterna regleras bättre i Sverige än på andra håll. Tredje sak: vad läggs till i det och där är det nödvändigt att vara mycket försiktig, eftersom produkterna från den komponent som läggs till, i kontakt med glödtråden också kan orsaka risker.”

Så kontrollera att det du lägger till din cigarett är av ett franskt märke och adress. Trots allt innehåller elektroniska cigaretter nikotin, de kom på marknaden för tio år sedan, vi börjar redan observera de kortsiktiga riskerna med denna epidemi i USA. Men för att känna till de långsiktiga riskerna är det nödvändigt att vänta tjugo år.